ARTISTER

VÅRA ARTISTER

"MEDVETEN RAP BLANDAS MED KÄNSLAN AV 90-TALS BOOMBAP"

________________________________


" Epileptick (André Matejic)

Gävlesonen som flyttade till Lund.


Epileptick, fd André Matejic, är en av grundarna till Wake Up Records. Startade att rappa i tidig ålder och har genom åren utvecklat ett unikt flow som är omöjligt att efterlikna. Jobbar mycket med betydelsefulla texter som får lyssnaren till att tänka lite extra. Man hittar alltid något nytt varje gång man lyssnar på hans musik. Vi ser fram emot vad som bjuds på härnäst.

" Clint Hoffa (Chris P)

Det dubbelspråkiga undret.


Clint Hoffa är ett namn man ofta hör i samband med underground hiphop ifrån Lund. Startade i tonåren med att rappa på engelska och bemästrade det. Tog sig sedan åt modersmålet och gjorde likadant där. Är en kreativ rappare med många bollar i luften. Fick sin stora igenkänning med EP’n ”Under Solen” tillsammans med Don Carlsson. Uppföljaren "Under Solen 2 - vår sak" är nu även släppt och följer samma spår som ettan.


" Dirty D

Veteranen.


Dirty D är en rappare som många känner igen. Vi blev presenterade genom skåneresan och kunde sedan se hur texterna utvecklades för varje år som gick. Idag är han en viktig pelare i Wake Up Records. Med en röst för både rap och sång hör man ofta Dirty som gästartist till flera märkbara rappare. En skorrande heshet i mjuk fattning gör att man lätt faller för hans musik.


" Don Carlsson (Sne)

Producenten vi älskar.


Om Dirty D är rap-veteranen så är Don Carlsson veteran inom beatskapande. Ska man beskriva Carlsson med ett ord så skulle det vara ”fire”. Med flera succéfulla singlar under bältet fortsätter han att chocka en med ny musik för varje år som går. Det unika med Carlsson är att han jobbar i många olika genrer och allting blir succé. Ligger bl a. bakom produktionen på General Knas - Som Bob Marley.


" Jeremia

Vännen.


Jeremia är en stigande artist på den svenska hip-hop scenen. Är inte med i Wake Up Records samlade grupp men är en stor drivande kraft i kollektivet. Vi hör ofta Jeremia som gästartist på flera av Wake Up Records släpp. En lekfull tydlighet i sina texter gör att man lätt fastnar för hans verser. Släppte 2017 singeln "Nollkalibrera" med Maggin och Don Carlsson som snabbt blev en favorit bland många heads. Vi kommer få se mycket mer ifrån Jeremia framöver.


" Lycouz (Ellenpee)

Soul-jazz-boom bap geniet.


Lycouz är mest känd som rapparen i rap/dj duon Ellenpee. Startade i tonåren tillsammans med Chris P och la fullt fokus på att bemästra det engelska. En energisk rappare med soulinspirerande låtar. Fick sitt namn på kartan när han under ett år hade 4 EP releaser och följde sedan upp detta med ett tungt samarbete tillsammans med ByAnyMeans. Framtiden ser väldigt ljus ut.


" Maggin

Reggae för livet.


Maggin är ett känt namn bland många inom Reggae-Sverige. Ett antal resor till Jamaica fick Maggin att utveckla sin konst och idag kan man knappt få nog av hans mjuka röst. Vi har innan hört honom som gästartist till Wake Up där han bevisar att han bemästrar tunga refränger. Självklart uppnår hans verser samma resultat och vi är glada att han joinar kollektivet. Zoo Club till Dunno Production och nu det senaste tillskottet i Wake Up Records.


" Wake Up Records

Kollektivet.

 

Familjen, skivbolaget, hemmabasen. Ja kärt barn har många namn. Wake Up är ett känt namn på den svenska hiphop scenen. Det unika med Wake Up är att man förutom solosläpp även släpper tillsammans som en samlad grupp. Fick sitt stora genombrott med singeln ”Tills den sista apan vaknar” som i skrivande stund har över 400 000 spelningar på spotify. En sak är säker. Vi kommer att få se mycket mer av Wake Up i framtiden.